4 antwoorden op “Dordrecht 800 (1)”

  1. Beste Henk
    Ik vind je wel een wetenschappelijke azijnpisser maar ik moet toegeven je hebt vaak gelijk. De herdenking van de slag om Dordrecht uit 1813 is hoofdzakelijk georganiseerd door Laurens Gooshouwer van het patriciërshuis. Zelfs de gemeente Papendrecht had er meer energie ingestopt. Het ziet er naar uit dat het dit jaar weer net zo gaat.

    1. Dank voor het compliment. Mijn leermeester Antheun Janse heeft onlangs nog gezegd: ‘Volgens mij is dat de taak van een historicus: de leuke verhaaltjes doorprikken. Dat brengt ons dichter bij de werkelijkheid. Ik ben opgeleid om tot de bodem te gaan en niet zomaar alles aan te nemen wat er gezegd wordt.’ Ik heb er ook wel eens een blog aan gewijd: https://tiecelin.blogspot.com/2011/10/een-historicus-is-een-illusie.html?view=flipcard. Mensen vinden dat dikwijls niet leuk en noemen je een spelbreker, azijnpisser, authenticiteitsnazi, en erger. Ik weet dat en maak het al 30 jaar mee. Het is niet anders. Het is een kwestie van volhouden, tot men eindelijk eens gaat luisteren.

    1. Een heel gewoon scheldwoord in re-enacters kringen. Het wordt gebezigd door mensen als hun kleding/uitrusting kritiek oproept en als ze dat eigenlijk wel weten, maar geen zin hebben de extra inspanning te verrichten om het goed te doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.